12.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Μεσογειακές γεύσεις: Πώς να φτιάξετε τον δικό σας καγιανά με φέτα;

Ο καγιανάς, ένα νόστιμο και ευέλικτο πιάτο, αιχμαλωτίζει την ουσία των μεσογειακών γεύσεων. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούτο των αυγών με την αλμύρα του τυριού φέτα, δημιουργώντας μια απολαυστική επιλογή για πρωινό ή brunch που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα.

kagianaw 1

Συστατικά:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 100 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά (οποιοδήποτε χρώμα), κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)
  • Πίτα ψωμί ή ψωμί κρούστας, για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε μαζεύοντας όλα τα υλικά σας. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον μαϊντανό (αν χρησιμοποιείτε).
  2. Σοτάρουμε λαχανικά: Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τις ντομάτες. Σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  3. Προσθέστε τα αυγά: Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε). Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι με τα σοταρισμένα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  4. Μαγειρέψτε το μείγμα: Αφήστε τα αυγά να ψηθούν απαλά για περίπου 5-7 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά για να εξασφαλίσετε μια ομοιόμορφη διαδικασία μαγειρέματος. Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν τα αυγά είναι μαλακά αλλά ακόμα ελαφρώς ρευστά.
  5. Προσθέστε τυρί φέτα: Πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από το μείγμα αυγών και λαχανικών. Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό για να ζεσταθεί ελαφρώς το τυρί και να μαλακώσει.
  6. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό για έντονο χρώμα και γεύση. Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό, συνοδευόμενο με ζεστή πίτα ή ψωμί κρούστας.

kagianaw

Απολαύστε αυτό το απολαυστικό πιάτο εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο που φέρνει μια γεύση της περιοχής στο τραπέζι σας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα