11.3 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα: Υγιεινή συνταγή έτοιμη σε 10 μόλις λεπτά

Η εύρεση μιας υγιεινής και γρήγορης συνταγής για μεσημεριανό γεύμα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για τις πολυάσχολες μέρες. Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια δεν είναι μόνο θρεπτική αλλά και εύκολο να μαγειρευτεί μέσα σε λίγα λεπτά. Γεμάτη με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και απαραίτητες βιταμίνες, είναι μια τέλεια επιλογή για να σας κρατήσει γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα.

revythosalata

Συστατικά:

  • 450 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

  • Ετοιμάστε τα λαχανικά: Ξεκινήστε πλένοντας και ψιλοκόβοντας όλα τα φρέσκα λαχανικά. Κόβουμε τα ντοματίνια, ψιλοκόβουμε το αγγούρι, ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες τις ελιές Καλαμών.
  • Ανακατεύουμε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Προσθέστε το τυρί και τα μυρωδικά: Πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό πάνω από τη σαλάτα. Αυτά προσθέτουν μια έκρηξη γεύσης και χρώματος στο πιάτο.
  • Ετοιμάστε το ντύσιμο: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.
  • Συνδυάστε και σερβίρετε: Ρίξτε το dressing πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν καλά. Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή να παγώσει για 10-15 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Διατροφικά Οφέλη

Αυτή η μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από τα ρεβίθια, βιταμίνες από τα φρέσκα λαχανικά και υγιή λίπη από το ελαιόλαδο. Η φέτα παρέχει ασβέστιο και μια απολαυστική γεύση, ενώ οι ελιές προσθέτουν μια δόση αντιοξειδωτικών.

Παραλλαγές

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτή τη σαλάτα με πρόσθετα συστατικά όπως αβοκάντο, πιπεριές ή ψητό κοτόπουλο για επιπλέον πρωτεΐνη. Μέσα σε λίγα λεπτά, έχετε ένα νόστιμο, υγιεινό μεσημεριανό γεύμα που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας. Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα