Τα μπισκότα βρώμης με σταφίδες είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη διατροφή! Μαλακά, αρωματικά και γεμάτα φυτικές ίνες, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ½ φλιτζάνι βούτυρο (μαλακωμένο)
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¼ φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ φλιτζανιού σταφίδες
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε το μέλι, το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Ρίξτε τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε απαλά.
- Με ένα κουτάλι, σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τις στο ταψί.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε!
Αυτά τα μπισκότα είναι πλούσια σε γεύση και υγιεινά, ιδανικά για παιδιά και ενήλικες!