Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική λιχουδιά που φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η γλυκιά και αρωματική κανέλα, σε συνδυασμό με την απαλή υφή των μπισκότων, δημιουργεί ένα απολαυστικό σνακ που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας. Αυτή η απλή συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν σπιτικά μπισκότα με λίγα υλικά και χωρίς κόπο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα κανέλας!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Αναμείξτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
- Συνδυάστε τα μείγματα: Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά υλικά στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Δημιουργία μπισκότων: Με ένα κουτάλι, πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί. Αφήστε απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα απλωθούν.
- Ψήσιμο: Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Κρυώστε: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα.
Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Απολαύστε τα και καλή απόλαυση!