7.1 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική λιχουδιά που φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η γλυκιά και αρωματική κανέλα, σε συνδυασμό με την απαλή υφή των μπισκότων, δημιουργεί ένα απολαυστικό σνακ που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας. Αυτή η απλή συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν σπιτικά μπισκότα με λίγα υλικά και χωρίς κόπο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα κανέλας!
mpiskota1

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Αναμείξτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
  4. Συνδυάστε τα μείγματα: Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά υλικά στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Δημιουργία μπισκότων: Με ένα κουτάλι, πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί. Αφήστε απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα απλωθούν.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Κρυώστε: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα.

mpiskota2

Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Απολαύστε τα και καλή απόλαυση!

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα