16.7 C
Athens
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025

Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Τα μπισκότα τζίντζερ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αρωματικά γλυκά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των εορτών. Η χαρακτηριστική γεύση του τζίντζερ, σε συνδυασμό με την κανέλα, το γαρίφαλο και τη γλυκιά μελάσα, δημιουργεί έναν μοναδικό συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτά τα μπισκότα έχουν μαλακή υφή και ελαφρώς τραγανές άκρες, και είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ.
gingercookies3ready

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 115γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζανιού μέλι ή μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη ή γλάσο για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 2-3 λεπτά). Προσθέστε το αυγό, το μέλι (ή τη μελάσα) και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Πλάσιμο της ζύμης: Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου στο μέγεθος μιας καρυδιάς) και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους, καθώς τα μπισκότα θα απλώσουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήσιμο: Ψήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς χρυσαφένια γύρω από τις άκρες. Μην τα ψήσετε παραπάνω, γιατί θα σκληρύνουν.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  8. Διακόσμηση: Αν θέλετε, πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη ή διακοσμήστε τα με γλάσο για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

gingercookies1ready

Αυτά τα μπισκότα τζίντζερ είναι τέλεια για τις γιορτές ή για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ένα γλυκό με πλούσια αρώματα και γεύση. Απόλαυσέ τα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ!

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα