Η ψητή ομελέτα με φρέσκα λαχανικά και βασιλικό είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για πρωινό, brunch ή ακόμα και βραδινό. Είναι εύκολο να γίνει και μπορεί να προσαρμοστεί με τα αγαπημένα σας λαχανικά και βότανα.
Συστατικά:
- 6 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε κύβους (οποιοδήποτε χρώμα)
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι ή βούτυρο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ανακατεύουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών και λαχανικών στο έτοιμο ταψί.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί πάνω από την ομελέτα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αυτή η ψημένη ομελέτα είναι τέλεια μόνη της ή σερβίρεται με μια πλευρά φρέσκιας σαλάτας ή τοστ. Ο συνδυασμός φρέσκων λαχανικών και βασιλικού προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πιάτο. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά όπως σπανάκι, κολοκυθάκια ή κρεμμύδια. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αυτό το πιάτο νωρίτερα και να το ξαναζεστάνετε για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.