7.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί – Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

ditrofi49

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες (ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Επίσης, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Είναι καλό να τις αφήσουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν την πικράδα τους.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθήκη Μελιτζανών: Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Οι μελιτζάνες θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να απορροφούν τις γεύσεις του κρεμμυδιού.
  4. Προσθήκη Πατατών: Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν με το μείγμα. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθήκη Ντομάτας: Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες ντομάτες, τις τρίβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιούμε κονσέρβα, απλώς την προσθέτουμε. Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Μαγείρεμα: Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και οι μελιτζάνες να γίνουν τρυφερές.
  7. Σερβίρισμα: Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό, είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.

daitrofi51

 

 

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα