12.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024

Πεπτικά προβλήματα: Δοκιμάστε αυτό το “μαγικό” ρόφημα για να μείνετε χωρίς φούσκωμα

Είναι προφανές ότι πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε πεπτικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε μετά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και εορταστικών λιχουδιών είναι το φούσκωμα. Αυτό το φούσκωμα όχι μόνο θα σας κάνει να αισθανθείτε δυσφορία, αλλά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για την εμφάνισή σας.

lathi geumata peptiko

Για να διασφαλίσετε ότι το έντερό σας θα παραμείνει υγιές και χωρίς φούσκωμα, η διατροφολόγος Disha Sethi μοιράστηκε μια εύκολη συνταγή για να χρηιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. «Αυτή την εορταστική περίοδο πείτε αντίο στο φούσκωμα με αυτό το μαγικό ποτό», έγραψε.

Συνταγή για το “μαγικό” ρόφημα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές φέτες μήλου, τζίντζερ και κανέλα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε νερό και πιείτε σιγά σιγά όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον Δρ Sushrut Singh, αυτό το παρασκεύασμα βοηθά στο ξεφούσκωμα για διάφορους λόγους. Τα μήλα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τις κινήσεις του εντέρου. Το τζίντζερ, από την άλλη πλευρά, έχει ενώσεις που χαλαρώνουν και καταπραΰνουν την εντερική διαδρομή. Εν τω μεταξύ, η κανέλα είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και αποβάλλει τα παγιδευμένα αέρια.

Ακολουθούν κι άλλες αποτελεσματικές μέθοδοι για να αποφύγετε το φούσκωμα αυτή την εποχή:

  • Τρώτε αργά και καταναλώνετε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα. Αποφύγετε την υπερφόρτωση του στομάχου σας. Διατηρήστε τον έλεγχο της μερίδας.
  • Μασήστε καλά τις τροφές σας και αποφύγετε να μιλάτε ενώ τρώτε. Η προσεκτική διατροφή είναι το κλειδί.
  • Προτιμήστε ροφήματα σε θερμοκρασία δωματίου, αποφεύγοντας τα εξαιρετικά ζεστά ή κρύα ροφήματα.
  • Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

igeia peptikou

  • Διατηρήστε όρθια στάση μετά το φαγητό.
  • Κάντε μια μικρή βόλτα μετά τα γεύματα.
  • Περιορίστε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, πικάντικων, τηγανητών ή λιπαρών τροφίμων.
    Αποφύγετε τα λαχανικά και τα όσπρια όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα κρεμμύδια ή τα φασόλια.
  • Οτιδήποτε περιέχει σορβιτόλη, μαννιτόλη ή μαλτιτόλη, που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα με χαμηλούς υδατάνθρακες ή χωρίς ζάχαρη, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα