12.6 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Πιάτο ημέρας: Μπιφτέκια από μπούτι κοτόπουλο με μαντζουράνα 

Το πιάτο της ημέρας μας είναι ένα μοναδικό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα από το μπούτι κοτόπουλου με την αρωματική μαντζουράνα. Τα μπιφτέκια από μπούτι κοτόπουλου είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν νόστιμο και υγιεινό τρόπο να απολαύσουν το κοτόπουλο, και η προσθήκη της μαντζουράνας τους δίνει μια ξεχωριστή γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

biftekia 1

Υλικά:

  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο και δέρμα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλ. ψωμί (τριμμένο σε ψίχουλα)
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερή)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κοτόπουλου: Κόψτε το μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
  2. Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πολτοποιημένο κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα ψωμιού, το γάλα και το αυγό. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας ή με μια ξύλινη κουτάλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πρόσθεση μαντζουράνας: Προσθέστε τη φρέσκια μαντζουράνα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ανακατέψτε ξανά, μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα συστατικά.
  4. Δημιουργία μπιφτεκιών: Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίστε μπιφτέκια σε μέγεθος μπιφτεκιών. Φροντίστε να είναι ομοιογενή και να έχουν πάχος περίπου 1-1.5 εκ.
  5. Μαγείρεμα: Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε προσεκτικά τα μπιφτέκια και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά.
  6. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρετε τα ζεστά με συνοδευτικά όπως σαλάτα, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

biftekia

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή για μια ειδική περίσταση. Οι γεύσεις του κοτόπουλου και της μαντζουράνας συνδυάζονται τέλεια, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που δύσκολα ξεχνιέται. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα