13 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νόστιμα plant based κεφτεδάκια.

keftedakia2

Συστατικά:

  • Βάση: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φακών, ρεβίθια ή μαύρα φασόλια. Αυτά παρέχουν πλούσια υφή και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Συνδετικά: Τα αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος + 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό) ή οι σπόροι chia λειτουργούν καλά για να δέσουν το μείγμα μεταξύ τους.
  • Γεμιστικά: Η τριμμένη φρυγανιά ή η βρώμη προσθέτουν όγκο και βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας, δίνοντας στους κεφτέδες τη σωστή συνοχή.
  • Ενισχυτικά γεύσης: Ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός ή κόλιανδρος. Για πιο περίπλοκη γεύση, προσθέστε διατροφική μαγιά, σάλτσα σόγιας ή ταμάρι.
  • Καρυκεύματα: Το αλάτι, το πιπέρι, η πάπρικα και το ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων είναι απαραίτητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κύμινο ή κόλιανδρο για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
  • Λαχανικά: Τα ψιλοτριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια ή τα μανιτάρια προσθέτουν υγρασία και βάθος γεύσης.

Παρασκευή:

Μαγειρέψτε τη βάση: Αν χρησιμοποιείτε φακές ή φασόλια, μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά την περίσσεια νερού για να αποφύγετε τα μουσκεμένα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε το αυγό λιναριού: Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με νερό και αφήστε τον να καθίσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια υφή σαν τζελ.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα άλλα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό το βήμα ενισχύει τη γεύση τους και διασφαλίζει ότι αναμειγνύονται άψογα στα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε ελαφρά τις φακές ή τα φασόλια, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για την υφή. Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό λιναριού, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσαρμόστε τη συνοχή: Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερη τριμμένη φρυγανιά. Εάν είναι πολύ στεγνό, μια μικρή ποσότητα ζωμού λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της σωστής συνοχής.
Πλάθετε κεφτεδάκια: Με τα χέρια σας πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
Μαγείρεμα: Μπορείτε είτε να ψήσετε είτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες. Για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

keftedakia

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Σερβίρετε τα φυτικά κεφτεδάκια σας με σάλτσα μαρινάρας πάνω από μακαρόνια, σε υπο-σάντουιτς ή ως ορεκτικό με σάλτσα ντιπ. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν μετά το μαγείρεμα, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για προετοιμασία γευμάτων. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα δημιουργήσετε κεφτεδάκια φυτικής προέλευσης που είναι γευστικά, χορταστικά και θρεπτικά, ιδανικά για μια ποικιλία γευμάτων.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα