12.6 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Πουρές πατάτας με σπανάκι και ψητό σκόρδο

Ο πουρές με ψητό σκόρδο και σπανάκι είναι ένα νόστιμο και γευστικό συνοδευτικό και συνδτροφεύει με μια ποικιλία από κύρια πιάτα και συμπληρωματικά συνοδευτικά. Για ένα κλασικό συνδυασμό, το ψητό κοτόπουλο συμπληρώνει τις κρεμώδεις γεύσεις πατάτας και σκόρδου. Μπορείτε να προσθέσετε μια πυκνή σάλτσα για επιπλέον πλούσια υφή.

sintagi poures spanaki

Συστατικά

  • 1 σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + ⅛ κουτ
  • 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια baby σπανάκι, αφαιρούνται τα κοτσάνια
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψτε περίπου 5 εκατ. από το μυτερό άκρο της κεφαλής του σκόρδου.
  • Αλείψτε το κεφάλι του σκόρδου με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και αλάτι ελαφρά.
  • Τυλίξτε χαλαρά το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
  • Εν τω μεταξύ, προσθέστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Φέρτε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά για να μαραθεί το σπανάκι.
  • Στραγγίστε το περιττό νερό και προσθέστε το σπανάκι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  • Ανακατεύουμε το σπανάκι για να δημιουργηθεί ένας πουρές.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  • Πολτοποιήστε τις πατάτες στην κατσαρόλα.
  • Πολτοποιήστε το σκόρδο με ένα πιρούνι.
  • Προσθέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου, το βούτυρο, το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και το πολτό σπανάκι στις πατάτες. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Τέλος, ο ψητός πουρές από σπανάκι σκόρδου είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα