12.3 C
Athens
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2024

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα

Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο τρυφερά και νόστιμα κομμάτια κρέατος, ιδανικό για να το συνδυάσετε με λαχανικά. Στη συνταγή αυτή, θα το μαγειρέψουμε με πράσα και σέλινο, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

fagito9.6

Υλικά:

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας (ή νερό)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κρέατος: Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρισμα: Προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  3. Μαγείρεμα λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ξύνοντας τον πυθμένα για να απελευθερώσουμε τις γεύσεις. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  5. Προσθήκη ζωμού: Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Τελικές πινελιές: Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν σερβίρουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση.

diatrofi34.2 1

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τα λαχανικά σε πιάτο, συνοδεύοντας με ρύζι ή πουρέ πατάτας. Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα