Ο ψητός ανανάς με σάλτσα λάιμ είναι μια νόστιμη και δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση που είναι ιδανική για μπάρμπεκιου ή μαγειρική. Οι γλυκές και πικάντικες γεύσεις του ανανά συνδυάζονται τέλεια με τη ζουμερή σάλτσα λάιμ, δημιουργώντας ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας.
Για να φτιάξετε ψητό ανανά με σάλτσα λάιμ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:
- 1 φρέσκος ανανάς
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- Χυμός από 2 λάιμ
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Πρέζα αλάτι
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το γκριλ σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Εν τω μεταξύ, κόψτε τον ανανά σε φέτες, αφαιρώντας τη φλούδα και τον πυρήνα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το μέλι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι για να δημιουργήσετε τη σάλτσα λάιμ.
Αλείψτε τις φέτες ανανά με τη σάλτσα λάιμ και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να τις επικαλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις φέτες ανανά στη σχάρα και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά και να καραμελώσουν.
Μόλις ψηθούν οι φέτες ανανά, τις αφαιρούμε από τη σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε τις ψητές φέτες ανανά με επιπλέον σάλτσα λάιμ περιχυμένη από πάνω για έξτρα γεύση. Ο ψητός ανανάς με σάλτσα λάιμ είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό, επιδόρπιο ή ακόμα και ως επικάλυψη για ψητά κρέατα ή θαλασσινά. Ο συνδυασμός γλυκών και πικάντικων γεύσεων είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα χτύπημα με όλους στην επόμενη καλοκαιρινή σας συγκέντρωση.
Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στα γούστα σας . Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά ή βότανα στη σάλτσα λάιμ ή να σερβίρετε τον ψητό ανανά με μια μπάλα παγωτό βανίλια για ένα υπέροχο επιδόρπιο. Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να το απολαύσετε, ο ψητός ανανάς με σάλτσα λάιμ είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ευχάριστος στο πλήθος που θα κάνει όλους να επιστρέψουν για δευτερόλεπτα.