13.6 C
Athens
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Σαλάτα φαλάφελ: Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Το φαλάφελ είναι μια αγαπημένη λιχουδιά της Μέσης Ανατολής, φτιαγμένη από ρεβίθια ή κουκιά, και αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Όταν συνδυάζεται με μια δροσερή σαλάτα, δημιουργεί ένα πλήρες γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά. Αυτή η συνταγή για σαλάτα με φαλάφελ είναι ιδανική για χορτοφάγους, αλλά και για όσους θέλουν ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Υλικά και Προετοιμασία του Φαλάφελ

Υλικά και Προετοιμασία του Φαλάφελ

Για να φτιάξουμε το φαλάφελ, θα χρειαστούμε 250 γρ. μουλιασμένα ρεβίθια, ένα μικρό κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι. Αλέθουμε τα υλικά σε πολυμίξερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο.

Σύνθεση της Σαλάτας

Η βάση της σαλάτας μπορεί να περιλαμβάνει τραγανά φύλλα μαρουλιού, ρόκα, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι. Προσθέτουμε μερικά φαλάφελ κομμένα στη μέση και περιχύνουμε με ένα δροσερό ντρέσινγκ από ταχίνι, λεμόνι, ελαιόλαδο και λίγο γιαούρτι. Μπορούμε να συμπληρώσουμε με ξηρούς καρπούς, όπως καβουρδισμένο σουσάμι ή κουκουνάρι, για επιπλέον γεύση και τραγανή υφή.

Σύνθεση της Σαλάτας

 

Η σαλάτα με φαλάφελ είναι μια νόστιμη, θρεπτική και εύκολη συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Είναι ιδανική για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό και αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν φυτική διατροφή. Δοκιμάστε τη με διαφορετικά λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα