13.4 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Σαλάτα με αλμύρα, κολοκύθι, ανθότυρο και δυόσμο

Η συνταγή είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Έχει αποδειχθεί ότι οι διαιτητικές ίνες µειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίµα, κάτι που βοηθά στη µείωση του κινδύνου εµφάνισης αθηροσκλήρυνσης και διαβητικής καρδιοπάθειας. Η συνταγή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, σε κορεσμένα λιπαρά, και μηδενική περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης A και καλίου  Όμως, περιέχει αρκετή ποσότητα νατρίου και χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή του από τα άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση.

 

 

 

salata 2

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
120 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά καρέ
αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι (για 500 γρ)

360 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
90 γρ. χυμό λεμόνι
5 γρ. ζάχαρη
45 γρ. νερό
αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ (για 100 γρ)

100 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

 

 

salata

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια του ανθότυρου.
  4. Για τη βινεγκρέτ λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.
  5. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  6. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
  7. Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ: Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα