32.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Σαλάτα ρεβίθια: Απολαυστική σαλάτα με ρεβίθια γεμάτη φρεσκάδα και υγεία

Η ρεβιθοσαλάτα είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την υγιεινή καλοσύνη των ρεβιθιών με μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά και βότανα. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να απολαύσετε:

salad1ready

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια (κονσέρβα ή βραστά)
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά (οποιοδήποτε χρώμα), κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για το dressing:

  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί ή χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τα ρεβίθια: Εάν χρησιμοποιείτε ρεβίθια σε κονσέρβα, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε καλά. Εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα ρεβίθια, μουλιάστε όλη τη νύχτα και μετά βράστε μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί ή το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνω στην άκρη.

Συναρμολογούμε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε κύβους, την πιπεριά κομμένη σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια και τις ελιές Καλαμάτας κομμένες στη μέση.

Προσθέστε τα μυρωδικά και το τυρί: Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και τον δυόσμο (αν χρησιμοποιείτε) πάνω από τα υλικά της σαλάτας. Προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα.

Ρίξτε το ντρέσινγκ: Περιχύστε το έτοιμο ντρέσινγκ πάνω από τα υλικά της σαλάτας.

Ανακατεύουμε καλά: Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το ντρέσινγκ.

Ψύξτε και σερβίρετε: Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε: Σερβίρετε την ελληνική ρεβιθοσαλάτα παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου ως νόστιμο και υγιεινό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.

salad2 ready

Απολαύστε αυτή τη γευστική και χορταστική ελληνική ρεβιθοσαλάτα ως θρεπτική προσθήκη στο γεύμα σας! Προσαρμόστε τα υλικά και τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις για μια εξατομικευμένη ανανέωση σε αυτό το κλασικό πιάτο.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα