«Είμαστε υπερήφανοι για τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη SIAL, την πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο». Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την εθνική συμμετοχή στην φετινή SIAL στο Παρίσι.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Η χώρα μας παρουσίασε στον κόσμο τα εκλεκτά προϊόντα της, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, τα τυριά και τα βότανα και έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες της να ανακαλύψουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα της ελληνικής γης. Παράλληλα, οι Έλληνες εκθέτες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλούς επαγγελματίες του κλάδου και να τους παρουσιάσουν τις μοναδικές γεύσεις και την καινοτομία που χαρακτηρίζει την ελληνική παραγωγή. Η Enterprise Greece κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προώθηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας».
Η SIAL PARIS γιόρτασε φέτος 60 χρόνια λειτουργίας, με συμμετοχή 7.400 εκθετών και 250.000 επισκεπτών, εστιάζοντας σε θέματα όπως η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η τεχνολογία και η εφοδιαστική αλυσίδα. Η ελληνική συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2024, ήταν εντυπωσιακή, με 120 επιχειρήσεις να παρουσιάζουν την ελληνική γαστρονομία σε ένα περίπτερο 2.050 τετραγωνικών μέτρων.
Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν πάνω από 24.000 επαγγελματικές συναντήσεις, και η Ελλάδα διακρίθηκε για την καινοτομία της, κερδίζοντας βραβεία στον τομέα της συσκευασίας και για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Η σεφ Ντίνα Νικολάου παρουσίασε καθημερινά επιδείξεις της ελληνικής κουζίνας, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας στην παγκόσμια γαστρονομία.
Την εθνική συμμετοχή τίμησαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία και ο περιφερειάρχης Αττικής, ενισχύοντας τη σημασία της ελληνικής παρουσίας στη διεθνή σκηνή τροφίμων και ποτών.