21.1 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι ή σαλάτα.

pestosalmon1ready

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία σολομού: Αν τα φιλέτα σολομού είναι με την πέτσα, μπορείτε να την αφήσετε για να βοηθήσει στο ψήσιμο και να κρατήσει τον σολομό πιο ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  2. Μαγείρεμα σολομού: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλέτα σολομού και τα ψήνετε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσή κρούστα και να γίνουν τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αν προτιμάτε να τα ψήσετε στο φούρνο, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε τον σολομό για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
  3. Προσθήκη πέστο: Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, ρίχνετε πάνω από κάθε φιλέτο 1-2 κουταλιές πέστο. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε το πέστο σε ένα μικρό τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το προσθέσετε στον σολομό.
  4. Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από τον σολομό για να προσθέσετε φρεσκάδα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε το πιάτο με σαλάτα, ψητά λαχανικά ή ρύζι.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τυρί παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πέστο.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τον σολομό στη σχάρα για μια πιο καπνιστή γεύση.

salmonpesto3ready

Ο σολομός με πέστο είναι ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο που συνδυάζει την υγιεινή αξία του σολομού με την αρωματική γεύση του πέστο, ιδανικό για κάθε γεύμα της ημέρας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα