Σκέφτεστε έναν τρόπο να παραμείνετε ζεστοί και υγιείς αυτόν τον χειμώνα; Σκεφτείτε να καταναλώνετε κολοκύθα σε μορφή σούπας. Οι κολοκύθες που τρώγονται όλο το χρόνο και ειδικά τους χειμώνες είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αρκετών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των πνευμόνων και του προστάτη. Ενώ οι σούπες είναι κάτι που πρέπει να έχετε τους κρύους μήνες του χειμώνα, η σούπα κολοκύθας είναι μια διατροφική δύναμη που «προσφέρει γεύση και οφέλη για την υγεία».
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η σούπα είναι γεμάτη με βιταμίνες Α και C και υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγει την υγεία του δέρματος. “Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά την πέψη και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επιπλέον, η σούπα κολοκύθας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Η χαμηλή περιεκτικότητά της σε θερμίδες και λιπαρά την καθιστούν απαλλαγμένη από ενοχές επιλογή, ενώ η παρουσία του καλίου υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς», έγραψε η διατροφολόγος.
Συνταγή:
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γκι σε ένα τηγάνι.
- Σοτάρετε λίγο σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια σε αυτό και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και κολοκύθα. Πρόσθεσε νερό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το περιεχόμενο σε ένα μύλο.
- Το προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
- Σερβίρετε ζεστό.