Το βούτυρο είναι το γαστρονομικό συστατικό που κάνει τα πάντα να έχουν λίγο καλύτερη γεύση! Ενώ το βούτυρο από το κατάστημα είναι μια χαρά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας βούτυρο στο σπίτι. Το καλύτερο κομμάτι; Είναι μια εκπληκτικά απλή διαδικασία. Μάλιστα, χάρη στα σύγχρονα εξαρτήματα κουζίνας, δεν απαιτεί τόσο κόπο όσο κάποτε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικό βούτυρο σε λίγα μόνο εύκολα βήματα. Και δεν ανακατεύετε καν με το χέρι!
Αυτή η απλή συνταγή σας δείχνει πώς να αναβαθμίσετε το παιχνίδι σας με το βούτυρο. Η απλή κρέμα θα θα είναι πια ένα αλμυρό, βελούδινο αριστούργημα, ακριβώς μέσα στη δική σας κουζίνα. Εδώ είναι ο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε σπιτικό βούτυρο σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτικό βούτυρο
Προμήθειες:
- Μίξερ χειρός
- Κρέμα γάλακτος
- Επίσης, δοχείο για αποθήκευση
- Τέλος, κρύο νερό
Οδηγίες:
- Αρχικά, αφήστε την κρέμα να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε.
- Έπειτα, ρίξτε την κρέμα σε ένα μίξερ.
- Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα με το σύρμα και ξεκινήστε να ανακατεύετε την κρέμα.
- Καθώς ανακατεύετε, η κρέμα θα περάσει από τρία διαφορετικά στάδια: σαντιγί, σκληρές κορυφές και τέλος, βούτυρο.
- Επίσης, το υγρό που μένει μετά τη μετατροπή της κρέμας σε βούτυρο είναι καθαρό βουτυρόγαλα. Αντί να το πετάξετε, φυλάξτε το για να φτιάξετε μπισκότα ή τηγανίτες.
- Διαχωρίστε προσεκτικά το βούτυρο από το βουτυρόγαλα.
- Ξεπλύνετε το βούτυρο με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Το σχολαστικό πλύσιμο του βουτύρου παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.
- Προσθέστε αλάτι ή οποιαδήποτε επιθυμητή πρόσθετη γεύση.
- Τέλος, φυλάξτε το σπιτικό σας βούτυρο στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο.