9.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Σπιτικό φαγητό: Συνταγή για μαμαδίστικο μοσχάρι με κολοκυθάκια

Σπιτικό φαγητό σημαίνει χαρούμενη διάθεση και φαγητό με την οικογένεια ή φίλους. Σημαίνει οικείες σπιτικές μυρωδιές από την κουζίνα και συνήθως κρέας, όπως το συνήθιζε  κάθε οικογένεια τότε που τα όσπρια ήταν για την Τετάρτη και το… λιπαρό ψαχνό για την Κυριακή. Γι’ αυτό και μόνο αξίζουν οι πιο ξεχωριστές σπιτικές συνταγές μαγειρικής μαζί με μεράκι και    ζεστή οικογενειακή συντροφιά.

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γλυκού μπαχάρι τριμμένο (ή σε σκόνη)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 1 κ.σούπας
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά χωρίς ελαιόλαδο. Όταν έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα μέχρι το κρέας να είναι σχεδόν έτοιμο. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα Dijon, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο.mosxari 1

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα