Τα σπιτικά παγωτά ξυλάκι είναι μια υγιεινή και δροσιστική απόλαυση, ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Απολαύστε αυτά τα νόστιμα παγωτά με την οικογένεια και τους φίλους σας!
Συνταγή για Σπιτικά Παγωτά Ξυλάκι
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα ανάμεικτα φρούτα (όπως φράουλες, μύρτιλλα, μάνγκο, ανανά ή ροδάκινα)
- 1 φλιτζάνι χυμός φρούτων (όπως χυμός πορτοκαλιού, χυμός μήλου ή χυμός ανανά)
- 1/2 φλιτζάνι σκέτο ή βανίλια γιαούρτι (προαιρετικά για πιο κρεμώδη παγωτά)
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά για επιπλέον γλυκύτητα)
Φόρμες για παγωτά και ξυλάκια
Προετοιμασία των Φρούτων:
Πλύνετε και κόψτε τα φρέσκα φρούτα σε μικρά κομμάτια εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα φρούτα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν ελαφρώς για να είναι πιο εύκολα στο μπλέντερ.
Ανακατέψτε τα Υλικά:
Στο μπλέντερ, συνδυάστε τα ανάμεικτα φρούτα, τον χυμό φρούτων, το γιαούρτι (αν χρησιμοποιείτε) και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης (αν θέλετε). Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Για πιο τραχιά υφή, ανακατέψτε το μπλέντερ μερικές φορές ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια φρούτων.
Δοκιμάστε και Ρυθμίστε:
Δοκιμάστε το μείγμα και ρυθμίστε τη γλυκύτητα αν χρειαστεί προσθέτοντας περισσότερο μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Ρίξτε στις Φόρμες:
Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα φρούτων στις φόρμες για παγωτά, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή για να επιτρέψετε τη διαστολή καθώς παγώνουν. Τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού στις φόρμες.
Πάγωμα:
Τοποθετήστε τις φόρμες στην κατάψυξη και παγώστε για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να γίνουν εντελώς στερεά. Για καλύτερα αποτελέσματα, παγώστε όλη τη νύχτα.
Αφαίρεση και Απόλαυση:
Για να αφαιρέσετε τα παγωτά από τις φόρμες, βάλτε τις φόρμες κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα για να χαλαρώσουν. Τραβήξτε απαλά τα παγωτά από τα ξυλάκια.
Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων και χυμών για να δημιουργήσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις.
Προσθέστε μια χούφτα φρέσκα βότανα όπως δυόσμο ή βασιλικό για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
Για μια στρωμένη εμφάνιση, ανακατέψτε και παγώστε διαφορετικά μείγματα φρούτων σε στάδια.