Αυτό το ψωμί με σταφίδες είναι μια υπέροχη συνταγή που συνδυάζει τη γεύση του φρέσκου ψωμιού με την φυσική γλύκα των σταφίδων. Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ, το ψωμί αυτό έχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της μαλακής υφής και των γλυκών σταφίδων που το γεμίζουν με γεύση. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σταφίδες
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 300 ml χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό (προαιρετικά, για τη γυαλάδα του ψωμιού)
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Όταν η ζύμη φουσκώσει, προσθέστε τις σταφίδες και ζυμώστε ξανά για να ενσωματωθούν.
- Δώστε στη ζύμη το σχήμα ενός καρβέλι και τοποθετήστε την σε μια καλά αλευρωμένη φόρμα.
- Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε το ψωμί για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσή απόχρωση και να αναστενάξει όταν το χτυπήσετε στην κάτω πλευρά.
- Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Αυτό το ψωμί με σταφίδες είναι ιδανικό για να συνοδεύσει το πρωινό ή να γίνει το σνακ σας στο γραφείο ή το σχολείο.