Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη σούπα.
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. άσπρα ή πορτομπέλο)
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία των υλικών: Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και κόψτε τα σε φέτες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμη, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθήκη μανιταριών: Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απελευθερώσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθήκη ζωμού: Ρίξτε τον ζωμό στη κατσαρόλα και προσθέστε το θυμάρι. Αφήστε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά.
- Πολτοποίηση: Αφού βράσει, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή μεταφέρετε τη σούπα σε ένα κανονικό μπλέντερ και πολτοποιήστε την μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να κρατήσετε μερικά κομμάτια μανιταριών για γαρνίρισμα.
- Προσθήκη τυριού κρέμα: Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
- Αλατοπίπερο: Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μανιταρόσουπα σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό αν το επιθυμείτε.
Αυτή η μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε μια ζεστή και χορταστική σούπα στο σπίτι! Καλή σας όρεξη!