Αυτή η συνταγή με κοκκινόψαρο φούρνου με λαχανικά είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και λαχανικά εποχής. Το ψάρι μαγειρεύεται τέλεια μέσα στο πακέτο αλουμινόχαρτου, κλειδώνοντας όλη την υγρασία και τις γεύσεις. Τα πολύχρωμα λαχανικά προσθέτουν μια έκρηξη φρεσκάδας και τραγανότητας στο πιάτο.
Συστατικά:
- 1 ολόκληρο κόκκινο ψάρι, ξεφλουδισμένο και ξεφλουδισμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Ξεπλύνετε τα κοκκινόψαρα κάτω από κρύο νερό και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Χαράξτε το ψάρι διαγώνια και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές σε φέτες, τα κολοκυθάκια, το κόκκινο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ταψί. Τοποθετήστε το κόκκινο ψάρι στο αλουμινόχαρτο και γεμίστε την κοιλότητα με τις φέτες λεμονιού.
- Τοποθετήστε τα καρυκευμένα λαχανικά γύρω από το ψάρι στο αλουμινόχαρτο.
- Περιχύνετε τα ψάρια και τα λαχανικά με επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Διπλώστε το αλουμινόχαρτο πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά για να δημιουργήσετε ένα πακέτο, φροντίζοντας να σφραγίσετε καλά τις άκρες.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Ανοίξτε προσεκτικά το πακέτο με αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
- Σερβίρετε το κόκκινο ψάρι του φούρνου με λαχανικά ζεστό, γαρνίροντας με επιπλέον φέτες λεμονιού αν θέλετε.
Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για ένα οικογενειακό γεύμα ή μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο με φίλους. Καλή σας όρεξη!