11.5 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Συνταγή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μελιτζάνες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και φέτα 

Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και είναι ιδανική για ένα πλούσιο, θρεπτικό γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

kotopoulo 2

Υλικά:

  • 500 γρ. κοτόπουλο (στήθος ή μηρός), κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία Υλικών: Ξεκινήστε κόβοντας όλα τα λαχανικά. Οι μελιτζάνες μπορείτε να τις αφήσετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, ώστε να φύγει η πικρίλα τους. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά.
  2. Σοτάρισμα Κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώστε και βγάλτε τα από το τηγάνι.
  3. Σοτάρισμα Λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθήκη Σάλτσας: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη και ελέγξτε το αλάτι.
  5. Φέτα: Μόλις το πιάτο είναι έτοιμο, προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε την να λιώσει ελαφρά και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλο με μελιτζάνες και πιπεριές ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό αν επιθυμείτε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες.

kotopoulo 1

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για παρέα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη μοναδική της γεύση. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα