22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Tacos με πικάντικο φιλέτο ψαριού 

Τα tacos με πικάντικο φιλέτο ψαριού είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή που προσφέρει εκπληκτικές γεύσεις και αρώματα. Αυτή η συνταγή είναι απλή και ιδανική για ένα γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο.

takos

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. φιλέτο ψαριού (π.χ. τσιπούρα ή σολομός)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας κύμινο
  • 1/2 κουταλιά σούπας καγιέν (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 8 τορτίγιες μικρές (καλαμποκιού ή σιταριού)
  • 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή sour cream (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμάστε το φιλέτο ψαριού: Ξεκινήστε καθαρίζοντας το φιλέτο ψαριού και κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το καγιέν (αν χρησιμοποιείτε), το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το ψάρι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά.
  2. Μαγειρέψτε το ψάρι: Ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το φιλέτο ψαριού και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου το ψάρι είναι καλά ψημένο και έχει πάρει χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Ζεστάνετε τις τορτίγιες: Σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε τις τορτίγιες για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν μαλακές και ελαφρώς χρυσαφένιες.
  4. Συναρμολόγηση των tacos: Σε κάθε τορτίγια, τοποθετήστε λίγα κομμάτια ψαριού, λάχανο, ντομάτα, κόλιαντρο και λίγες σταγόνες χυμού λάιμ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γιαούρτι ή sour cream για περισσότερη κρεμώδη γεύση.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα tacos αμέσως, συνοδευόμενα από φέτες λάιμ και επιπλέον κόλιαντρο αν επιθυμείτε.

takos 2

Αυτά τα tacos είναι γεμάτα γεύση, πικάντικα και ιδανικά για κάθε περίσταση. Απολαύστε τα με φίλους και οικογένεια!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα