25.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Tarte Tatin: Πώς να φτγιάξετε μια τάρτα Tatin με βερίκοκα;

Αυτό το Tarte Tatin με βερίκοκο είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων βερίκοκων. Η καραμελωμένη ζάχαρη και το βούτυρο δημιουργούν μια πλούσια και γευστική βάση για τα τρυφερά φρούτα, ενώ η σφολιάτα προσθέτει μια τραγανή και βουτυρώδη στρώση στο πιάτο.

tarta 1 1

Συστατικά:

  • 6-8 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Παγωτό σαντιγί ή βανίλια, για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  2. Σε ένα τηγάνι 9 ιντσών ασφαλές για φούρνο, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αφρατέψει και να ροδίσει.
  3. Τοποθετήστε προσεκτικά τα μισά βερίκοκο, κομμένα με την πλευρά προς τα κάτω, στο μείγμα καραμέλας, φροντίζοντας να ταιριάζουν μεταξύ τους.
  4. Βράζουμε τα βερίκοκα στην καραμέλα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα ζουμιά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος του τηγανιού. Τοποθετούμε τη σφολιάτα πάνω από τα βερίκοκα, χώνοντας τις άκρες γύρω από τα φρούτα.
  6. Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ροδίσει η καραμέλα.
  7. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την τάρτα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  8. Σερβίρετε το Tarte Tatin με βερίκοκο ζεστό, με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

tarta 2

Σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο ζεστό με μια μπάλα  σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια απολαυστική απόλαυση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα