13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024

Θαλασσινά συνταγή – Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Έτσι, είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ψητά ή μαγειρευτά στην κατσαρόλα, καθώς το τηγάνισμα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες.

kalamari 3

Συστατικά

2 καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα

1 φλιτζάνι σέσκουλο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα

1/8 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή τυρί Romano

Αλάτι πιπέρι

kalamari 1

      Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέστε καλαμάρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να φύγουν σχεδόν τα υγρά.
  • Προσθέστε το σέσκουλο, το κουκουνάρι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρέψτε για 1 με 2 λεπτά και μετά προσθέστε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα