Τα τρουφάκια καρύδας είναι ένας υπέροχος και γλυκός πειρασμός που συνδυάζει τη γεύση της καρύδας με την πλούσια, γλυκιά σοκολάτα. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και αποτελούν το τέλειο σνακ ή επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Η υφή τους είναι κρεμώδης και αρωματική, ενώ η σοκολάτα που τα περιβάλει τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.
Συστατικά:
- 200 γρ. καρύδα τριμμένη (αποξηραμένη)
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα (ή μαύρη σοκολάτα για πιο έντονη γεύση)
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
- Εξτρα καρύδα για το τύλιγμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να φτιάξετε μια κολλώδη μάζα. Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο ακόμη ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει εύπλαστο.
- Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες (περίπου 20 γρ. η κάθε μία). Μπορείτε να τις φτιάξετε όσο μεγάλες ή μικρές θέλετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Βάλτε τις μπάλες στο ψυγείο για 30 λεπτά, έτσι ώστε να σφίξουν και να είναι πιο εύκολες στο τύλιγμα με τη σοκολάτα.
- Λιώστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό μείγμα.
- Βουτήξτε κάθε τρούφα στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο με επιπλέον τριμμένη καρύδα ή κακάο για το τύλιγμα.
- Αφήστε τα τρουφάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες αρωματικού λικέρ (όπως λικέρ καρύδας ή ρούμι) για μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση.
- Αν προτιμάτε μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα και λιγότερο ζαχαρούχο γάλα.
Αυτά τα τρουφάκια καρύδας είναι το τέλειο γλυκό για οποιοδήποτε πάρτι ή για να το απολαύσετε με έναν καφέ ή τσάι. Προσφέρουν μια γεύση εξωτικής γλυκύτητας και είναι ιδανικά για τους λάτρεις της καρύδας!