15.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Τσάι κανέλας: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

Αυτή η συνταγή για τσάι με κανέλα είναι ιδανική για να σας ζεστάνει και να σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η γεύση της κανέλας συνδυάζεται υπέροχα με το τσάι και μπορεί να γίνει πιο γλυκιά ή αρωματική με την προσθήκη μελιού ή λεμονιού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το τέλειο τσάι με κανέλα.

cinammontea2ready

Υλικά:

  • 1 ή 2 ξυλάκια κανέλας (ανάλογα με την ένταση γεύσης που επιθυμείτε)
  • 1 φακελάκι μαύρο ή πράσινο τσάι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Μέλι (προαιρετικά, για γλύκανση)
  • Χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Βράσιμο Νερού:
    Ξεκινήστε βράζοντας το νερό σε ένα κατσαρολάκι ή βραστήρα.
  2. Προσθήκη Κανέλας:
    Μόλις το νερό φτάσει σε βρασμό, προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας. Μπορείτε να τα σπάσετε στα δύο αν θέλετε να απελευθερώσουν περισσότερη γεύση. Αφήστε τα να βράσουν στο νερό για 3-5 λεπτά, ανάλογα με την ένταση που θέλετε στη γεύση.
  3. Προσθήκη Τσαγιού:
    Αν επιθυμείτε, προσθέστε το φακελάκι τσαγιού και αφήστε το να εκχυλιστεί για 2-3 λεπτά. Αν δεν θέλετε τσάι, παραλείψτε αυτό το βήμα και συνεχίστε με το επόμενο.
  4. Γλύκανση και Ενίσχυση Γεύσης:
    Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και, αν θέλετε, προσθέστε μέλι για γλύκανση και χυμό λεμονιού για μια πιο φρέσκια γεύση. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  5. Σερβίρισμα:
    Σερβίρετε το τσάι με κανέλα σε ένα φλιτζάνι και απολαύστε το ζεστό. Για μια πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον ξυλάκι κανέλας ως διακοσμητικό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αφήσετε το τσάι με κανέλα να σιγοβράσει λίγο παραπάνω αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση.
  • Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τζίντζερ ή γαρύφαλλο.

cinammontea3ready

Απολαύστε το τσάι σας με κανέλα για να χαλαρώσετε και να επωφεληθείτε από τις καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα