18 C
Athens
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025

Ζυμαρικά φούρνου: Ολοκληρωμένο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά

Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη γεύση!

pasta1ready 1

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά (πένες, μακαρόνια ή μπουκιές)
  • 200γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500ml γάλα
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 100γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά:

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το μπέικον:

    • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λίπος.
  3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ:

    • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να σχηματίσουμε μια πάστα (roux). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, αν θέλουμε.
  4. Συναρμολογούμε το πιάτο:

    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σοταρισμένο μπέικον και την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ψήνουμε:

    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσή και τραγανή κρούστα.
  6. Σερβίρουμε:

    • Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται πιο εύκολα.

pastaready

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι απόλυτα γευστική και θα γίνει σίγουρα αγαπημένη της οικογένειάς σας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα