Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη!
Υλικά:
- 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ή πένες)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά ξηρού)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Τριμμένο τυρί (προαιρετικά, π.χ. παρμεζάνα)
- Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο Ζυμαρικών: Σε μια κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι αλ ντέντε. Στραγγίστε τα και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
- Ετοιμάστε τη Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει, προσοχή να μην καεί.
- Προσθέστε Λεμόνι και Θυμάρι: Ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, μαζί με το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 1-2 λεπτά.
- Συνδυάστε: Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να αραιώσετε τη σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό αν το επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη γεύση, ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!